Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

مشاوره راه اندازی رستوران و کافی شاپ

راه اندازی رستوران

فهرست مطالب

راه اندازی رستوران یک پروسه طولانی است که شما می توانید با آگاهی از مراحل آن، این فرآیند را سریع تر طی کنید. در این مقاله می خواهیم به آموزش 0 تا 100 راه اندازی رستوران بپردازیم و شما را با مراحل و مجوزهایی که برای آن نیاز است آشنا سازیم. در انتها نیز یک فرصت مهم برای ایجاد مزیت رقابتی به شما معرفی می کنیم که می توانید از آن بهره مند شوید.

مشاوره راه اندازی رستوران

رستوران داری و آینده آن

راه اندازی رستوران، همواره به عنوان یکی از کسب و کارهای بسیار هیجان انگیز و پرطرفدار بوده است که نیازمند مدیریت، دانش و آگاهی و از همه مهم تر، علاقه می باشد. برای راه اندازی این حرفه، لازم است شرایط مختلفی درنظر گرفته شود. از سرمایه اولیه کافی برای تهیه تجهیزات گرفته تا انتخاب یک مکان مناسب برای پذیرایی از مشتری، نیروی کار حرفه ای برای آشپزی و سرویس دهی، اخذ مجوزهای رسمی، ایجاد مزیت های رقابتی و غیره که همگی به عنوان پیش نیاز راه اندازی این کسب و کار است.

یک نکته قابل توجه قبل از راه اندازی رستوران، آن است که بدانید این نوع کسب و کارها گردش مالی بسیار بالایی دارند. این موضوع باعث می شود تا مدیریت هزینه ها و درآمد در آن بسیار مهم باشند. از سوی دیگر نوسانات نرخ ارز و مواد غذایی خود عواملی هستند که بر اهمیت این مسئله می افزایند. با این حال نکته بسیار مهمی که غالب صاحبان این کسب و کار به آن توجه نمی کنند، عدم ایجاد تمایز و ارزش افزوده یا مزیت رقابتی است.

مراحل راه اندازی رستوران 

تاسیس و راه اندازی رستوران چه مراحلی دارد؟ در پاسخ به این پرسش با هم مراحل آن را بررسی می کنیم که به شرح زیر می باشند:

  • برنامه ریزی و مشاوره: اکنون شما در مرحله ای هستید که یک سرمایه بزرگی را در حساب بانکی خود دارید. حال قصد دارید تا کاری کنید که خودتان کارفرمای خود باشید. هرچند این حس بسیار جذاب است اما باید بدانید بسیاری از افراد با همین شور و اشتیاق کسب و کاری را آغاز کرده و پس از مدتی ورشکست شده اند. عاملی که به خوبی می تواند منجر به جلوگیری از این اتفاق شود، مشورت با افراد با تجربه و صاحب نظر در این زمینه است. شما می‌توانید با بهره‌گیری از تخصص و تجربه تیم متخصص ماپرا، از مشاوره راه‌اندازی رستوران بهره‌مند شوید. علاوه بر این، می‌توانید تعامل خود را با دوستان و آشنایان آغاز کرده و در صورت نیاز به تخصص بیشتر، با پرداخت هزینه، جلسات مشاوره‌ای با صاحبان کسب‌وکارهای مرتبط ترتیب دهید. این روش به شما کمک می‌کند تا با دریافت نظرات متنوع و کاربردی، برنامه‌ریزی دقیق‌تر و موفق‌تری برای رستوران خود داشته باشید.

  • برنامه ریزی: از جستجو و تحقیق در اینترنت گرفته تا تجربه و دانشی که از مشاوره خود بدست آورده اید، یک لیست درست کنید. حال از آن لیست برای تعیین گام های آتی تاسیس رستوران استفاده نمایید. این کار باعث می شود تا نقشه راه خود را بدانید.

  • مراحل اولیه: ساختار کسب و کار خود را تعیین کنید. آیا یک کافی شاپ می خواهید یا رستوران. محل راه اندازی رستوران را انتخاب کنید. آیا این مکان از نظر شلوغی و بافت جمعیتی بیشتر مناسب رستوران است یا کافی شاپ؟ سپس یک فهرست از تجهیزات موردنیاز رستوران بنا به لیست غذایی خود درنظر بگیرید. حتما از گارانتی و خدمات پس از فروش آنها اطمینان داشته باشید. در انتها نیز لیست مواد غذایی موردنیازی که برای غذاهای خود نیاز دارید را مشخص کنید.
مشاهده مطلب  رضایت مشتری + سنجش با 4 معیار طلایی

راه اندازی رستوران: حال با گرفتن مجوزهایی که برای راه اندازی این شغل درنظر گرفته شده است، می توانید مراحل راه اندازی رستوران را به صورت عملی در پیش بگیرید.

در ادامه می خواهیم با بر شمردن مراحل مختلفی که باید برای آموزش راه اندازی رستوران از صفر تا صد بدانید، به معرفی تجهیزات موردنیاز و نیز سیستم مدیریتی آنلاین آن بپردازیم. این سیستم یکپارچه می تواند برای ایجاد قدرت و یک مزیت رقابتی بسیار موثر در کسب و کار شما درنظر گرفته شود. استفاده از این گونه نرم افزارها، می توانند در خودکارسازی (اتوماسیون) خدمات رستوران به شدت به شما کمک کنند.

مشاوره پیاده سازی رستوران

مشاوره راه اندازی رستوران

مشاورین ماپرا با بهره‌گیری از تیم متخصص در زمینه راه‌اندازی رستوران، آماده‌اند تا به شما در تمام مراحل راه‌اندازی، از برنامه‌ریزی اولیه تا افتتاح و اداره رستوران، مشاوره ارزشمندی ارائه دهند. این تیم با تجربه و دانش خود در نظر گرفتن جوانب مختلف کسب‌وکار رستورانی، از جمله انتخاب مکان، طراحی منو، تدارکات و بازاریابی، شما را در راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق و پایدار یاری می‌کند. استفاده از مشاوره‌های تخصصی ماپرا می‌تواند تضمین‌کننده موفقیت شما در صنعت رستوران‌داری باشد.

مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران

برای تاسیس رستوران، علاوه بر مراحل ذکر شده در قسمت قبل، لازم است مجوزهای لازم را تهیه کنید. این گواهی ها برای جلوگیری از پلمپ شدن و بستن کسب و کار شما اجباری هستند. از جمله این اقدام ها می توان گفت:

  • کد مالیاتی و ثبت نام در سامانه: شما باید کسب و کار خود را در سامانه مالیات ثبت کنید. در صورتی که نیاز باشد، اقدام به پرداخت مالیات ارزش افزوده نیز بنمایید. وب سایت سازمان امور مالیاتی به آدرس tax.gov.ir می باشد.
  • پروانه کسب: برای اخذ این مجوز، به اتحادیه صنف رستوران و سلف سرویس یا اتحادیه کافی شاپ مراجعه کرده و از آنها راهنمایی بگیرید. فرم دریافت پروانه کسب را تکمیل نموده و رسید آن را دریافت کنید. در اینجا نیاز است مدارک زیر را آماده و به اتحادیه تحویل دهید:

    برای درخواست و دریافت جواز کسب رستوران، باید مدارک مورد نیاز را به دقت آماده کنید. این مدارک عبارتند از:

  1. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی همراه با داشتن تابعیت ایرانی
  2. گواهی پایان خدمت سربازی یا مدرک معافیت دائم یا اگر دانشجو هستید، گواهی معتبر معافیت تحصیلی یا پزشکی
  3. مدرک تحصیلی غیر از افراد بالای 50 سال
  4. گواهی عدم سوء پیشینه
  5. 12 قطعه عکس 4*3
  6. مدارک مالکیت یا اجاره نامه محل رستوران، فست فود یا کافی شاپ. درصورتی که فضای رستوران اجاره است، می بایست رضایت مالک فضا را نیز ارائه دهید.
  7. کد پستی واحد صنفی به همراه فتوکپی قبض تلفن رستوران
  8. رعایت حدود صنفی ۳۰۰ متر نیاز است.
  9. رضایت محضری دیگر وراث (درصورت موروثی بودن مکان رستوران می بایست رضایت محضری دیگر وراث را همراه با فتوکپی و اصل شناسنامه ورثه و کپی گواهی حصر وراثت ارائه دهید.)
  10. در صورت داشتن شریک برای راه اندازی رستوران، کپی از مدارک هویتی و رضایت محضری شرکا ارائه دهید.
  11. سوابق تجاری مکان کسب و کار شما از جمله مدارک مورد نیاز است.
  12. اگر قبلا جواز کسب داشتید، اصل جواز یا کپی آن را ارائه دهید.
  13. استفاده از کلمات فارسی برای انتخاب نام روی تابلو رستوران از دیگر موارد است.

درنهایت، دریافت مجوز از بهداشت نیز ضروری است.

موارد دیگری که در این زمینه مورد بررسی قرار می گیرند شامل تعیین وضعیت نظام وظیفه فرد، اخذ تاییدیه های بهداشتی و اداره دارایی برای محل رستوران و نیز پرداخت هزینه های مربوطه هستند.

اتوماسیون با استفاده از نرم افزار

در راهنمای راه اندازی رستوران، اشاره کردیم که خلق یک ارزش افزوده از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه با توجه به گسترش فضای مجازی، بسیاری از مشتریان کسب و کارها سعی می کنند خدمات خود را از طریق فضای مجازی دریافت کنند. شما می توانید برای ارائه بخشی از سرویس های خود، از پتانسیل نرم افزارها و سیستم های یکپارچه مجازی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید.

از بهترین نرم افزارها برای اتوماسیون سازی خدمات رستوران، سیستم یکپارچه ماپرا است. ماپرا به عنوان اولین نرم افزار رستوران مجهز به پرداخت روی میز شناخته می شود که شما می توانید در هر کجایی که هستید، کسب و کار خود را با آن مدیریت کرده و رستوران خود را متمایز کنید. امکاناتی که در این برنامه درنظر گرفته شده است، شامل موارد زیر هستند:

  • ارائه فاکتور آنلاین رستوران
  • مدیریت صندوق
  • مدیریت ارتباط با مشتریان
  • امکان ساخت منو دیجیتال برای کافه و رستوران
  • راه اندازی باشگاه مشتریان رستورانی
  • مدیریت میزها و ظرفیت خالی رستوران
  • کنترل هزینه ها
  • دسترسی به تمامی داده ها به طور یکپارچه در هر لحظه از زمان

استفاده از این برنامه می تواند علاوه بر افزایش بهره وری کارکنان، منجر به افزایش مشتریان و خلق یک مزیت رقابتی در راه اندازی رستوران شما گردد. همچنین شما می توانید با برپایی باشگاه مشتریان، علاوه بر ارتباط مستقیم با آنها، اقدام به راه اندازی سیستم وفاداری و حفظ مشتریان خود نمایید. شما می توانید برای مشاوره رایگان راه اندازی رستوران و استفاده از این برنامه، با ماپرا تماس بگیرید.

چک لیست راه اندازی رستوران

راه‌اندازی یک رستوران فرایندی پیچیده و چالش‌برانگیز است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و توجه به جزئیات فراوانی است. یک چک‌لیست راه‌اندازی رستوران به شما کمک می‌کند تا از همه جوانب کار اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که هیچ مورد مهمی نادیده گرفته نشده است. در زیر به موارد کلیدی که باید در چک‌لیست راه‌اندازی رستوران شما قرار داشته باشند، اشاره می‌کنیم:

۱. طرح کسب‌وکار و مالی

– تدوین یک طرح کسب‌وکار جامع شامل تحلیل بازار، استراتژی بازاریابی، ارزش پیشنهادی، پیش‌بینی مالی و بودجه‌بندی.

۲. انتخاب مکان

– بررسی مکان‌های مختلف برای یافتن بهترین گزینه متناسب با مفهوم رستوران شما و بازار هدف.

۳. مجوزها و پروانه‌ها

– اخذ تمام مجوزهای لازم از جمله پروانه کسب، مجوز بهداشت، پروانه ساخت.

۴. طراحی داخلی و دکوراسیون

– طراحی فضای داخلی رستوران بر اساس مفهوم و هویت برند، انتخاب مبلمان، رنگ‌ها و دکوراسیون.

۵. تجهیزات آشپزخانه و سرویس‌دهی

– خرید یا اجاره تجهیزات آشپزخانه مورد نیاز و وسایل سرویس‌دهی.

۶. تامین مواد اولیه

– انتخاب تامین‌کنندگان برای مواد اولیه و نوشیدنی‌ها و برقراری قراردادهای تامین.

۷. تدوین منو

– طراحی منو بر اساس مفهوم رستوران، تعیین قیمت‌ها و تهیه دستورالعمل‌های آشپزی.

۸. استخدام و آموزش کارکنان

– استخدام کارکنان از جمله آشپزها، کارکنان سرویس و پرسنل پشتیبانی و برنامه‌ریزی برای آموزش آنها.

۹. بازاریابی و تبلیغات

– طراحی یک استراتژی بازاریابی شامل تبلیغات آنلاین و آفلاین، راه‌اندازی وب‌سایت و حضور در شبکه‌های اجتماعی.

۱۰. سیستم‌های فروش و مدیریت

– نصب سیستم فروش (POS) و برنامه‌ریزی برای مدیریت موجودی، حسابداری و پیگیری فروش.

۱۱. افتتاحیه

– برنامه‌ریزی برای یک رویداد افتتاحیه برای معرفی رستوران به بازار و جذب اولین مشتریان.

۱۲. بررسی و بازخورد

– ایجاد یک برنامه برای جمع‌آوری بازخورد از مشتریان و ارزیابی عملکرد رستوران پس از افتتاح.

داشتن یک چک‌لیست دقیق و منظم به شما کمک می‌کند تا در هنگام راه‌اندازی رستوران خود از هیچ جزئیاتی غافل نشوید و آماده پذیرایی ویژه از مشتریان باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین حالا برای خرید نرم افزار رستوران و کافی شاپ از ما مشاوره بگیرید

ما در شبکه های اجتماعی دنبال کنید