Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

5 توصیه ضروری برای ایمنی رستوران و کارکنان

ایمنی رستوران

فهرست مطالب

قطعا رستوران ها مانند هر مکان دیگری به طور بالقوه در معرض خطر هستند. از اینرو الزامی است تا این خطرات شناسایی شده و برای دوری از آنها تمهیداتی صورت گیرد. این خطرات شامل ابزار آلات تیز، شعله های روشن، آلودگی در محیط کار، نبود سیستم اطفاء حریق و … می شود. آگاهی از این خطرات برای ایمن نگه داشتن کارگاه برای کارگران و مشتریان ضروری است.

همچنین از آنجا که رستوران ها جزو محیط های مورد علاقه ی اکثریت مردم می باشند و بروز حادثه در آنجا می تواند سلامت و حتی جان افراد زیادی را دستخوش خطرات کند از اینرو ایمنی آن اهمیت بسیار فراوانی دارد.

برای آشنایی بیشتر و همچنین به منظور آموزش بیشتر در این رابطه به شما پیشنهاد می دهیم که این مقاله با عنوان ایمنی رستوران را تا انتها مطالعه نمایید.

ایمنی در رستوران ها

ریسک آسیب در محیط رستوران

آسیب های محل کار شایع تر از آن چیزی است که بسیاری از ما فکر می کنیم. خطر در هر صنعتی وجود دارد و ارزیابی ریسک و مدیریت خطر تنها چیزی است که به کاهش این خطرات کمک می کند. در همین باره گفتنی است که نحوه برخورد صاحبان مشاغل با این خطرات می تواند به طور قابل توجهی بر ایمنی کلی در محل کار تأثیر بگذارد.

ناگفته نماند که مانند هر صنعت دیگری صنعت رستوران و خدمات غذایی نیز باید دستورالعمل‌های تعیین شده را رعایت کند. آشپزخانه های تجاری دارای خطرات متعددی هستند که می تواند منجر به صدمات شدید یا حتی تلفات جانی شود. گزارش ها بیان می کنند که حدود 6 درصد از آسیب های محل کار در کافه ها و رستوران ها، رخ می دهند.

اگرچه این آسیب ها همه گروه های سنی را تحت تاثیر قرار می دهند، اما کارگران جوان بیشتر در معرض خطر هستند. شایع ترین آنها اختلالات اسکلتی عضلانی، سوختگی، کبودی و آسیب های خارجی و داخلی است.

با بیش از 500000 آسیب محل کار در صنعت خدمات غذایی، دانستن خطرات بالقوه می تواند کارگران یا مشتریان را از آسیب های غیر ضروری نجات دهد.

هنگامی که شما به عنوان سرآشپز، کمک آشپزخانه، پیشخدمت یا … کار می کنید، خطرات بالقوه ای برای شما وجود دارد. در ادامه از پنج نکته برای اولویت دادن به ایمنی در یک رستوران بیشتر خواهیم گفت:

کارمندان را آموزش دهید

حفظ محیط کار ایمن مستلزم آن است که همه کارکنان از مسائل ایمنی اطلاع داشته باشند و از دستورالعمل ها پیروی کنند.

طبق قانون هر رستورانی، آشپزخانه فقط به اندازه کارمندانی که آموزش می بینند، ایمن است. صرف زمان برای آموزش کارکنان یکی از موثرترین راه ها برای اطمینان از ایمنی رستوران است.

از اینرو شما به عنوان کارفرما باید بدانید که باید محتوای آموزشی کمک های اولیه و ایمنی را به کارگران تان آموزش دهید.

تجهیزات را ایمن کنید

ایمنی رستوران اهمیت دارد لذا همه کارکنان باید بدانند که چگونه از تجهیزات آشپزخانه به درستی استفاده کنند. از اینرو کارفرما باید نسبت به این موضوع اطمینان حاصل نماید. بهترین ایده این است که برای جلوگیری از صدمات و آسیب های احتمالی مطابق با دستورالعمل سازنده پیش بروید.

احتمال بروز آتش سوزی در محیط آشپزخانه نکته ی مهم دیگری است که ایمن سازی در رابطه با آن بایستی در اولویت قرار بگیرد. آشپزخانه جایی است که بیشتر از هر محیط دیگری می تواند طعمه‌ی آتش شود.

دلایل آتش سوزی متعدد هستند و حادثه نیز خبر نمی کند. جلوگیری از بروز حادثه تنها کاری است که می توان انجام داد. از اینرو تمامی صنایع که با آتش سر و کار دارند بایستی به سیستم اطفای حریق و کپسول آتش نشانی مجهز باشند.

حتی آتش سوزی های کوچک نیز باید جدی گرفته شوند. چرا که به سادگی می توانند فاجعه به بار آورند.

لازم به ذکر است که در رستوران های بزرگ و آشپزخانه های صنعتی اکثر محصولات با برق و گاز کار می کنند از اینرو احتمال بروز حادثه در آنها بالا بوده و وجود سیستم اطفای حریق از الزامات است.

از اینرو لازم است تا چنین سیستمی در هر آشپزخانه وجود داشته باشد تا در زمان حادثه آتش سوزی در کوتاه ترین زمان ممکن قطع و مهار شود.

اطمینان از دسترسی به لوازم کمک های اولیه

جعبه کمک های اولیه رستوران تنها در صورتی کاربردی و مفید خواهد بود که به راحتی برای استفاده در دسترس باشد. از گذاشتن وسایل کمک های اولیه در انبار قفل شده که به راحتی در دسترس نیست خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که همه افراد در محل کار مکان جعبه را می دانند و همچنین اطمینان حاصل کنید که آنها نحوه استفاده از آن را نیز بلد هستند.

جعبه کمک های اولیه را به طور منظم بررسی کنید و لوازم قدیمی یا غیر قابل استفاده را جایگزین نمایید. گفتنی است که این جعبه باید شامل بانداژ، اسپری‌ها و پانسمان‌های مراقبت از سوختگی، کرم ها و پماد ها و… باشد.

خطرات را به حداقل برسانید

اکثر صدمات رستوران کاملا قابل پیشگیری هستند. بریدگی، سوختگی و لغزش چاقو اغلب به دلیل سهل انگاری و اقدامات ایمنی نادرست در محل کار اتفاق می افتند.
از اینرو لازم است تا شما فهرستی جامع از کارهایی که باید انجام دهید ایجاد کنید تا اطمینان حاصل شود که آشپزخانه و رستوران از خطرات غیرضروری عاری هستند.
همچنین لازم به ذکر است که رعایت بهداشت و تمیزی در محیط آشپزخانه مخصوصا برای افرادی که در قسمت پخت و پز مشغول به فعالیت می باشند یک امر ضروری است. چرا که غذا توسط این افراد به دست مشتری می رسد.
چنانچه غذا سالم نباشد مسمومیت حتمی و اجتناب ناپذیر خواهد بود. از اینرو آشنایی با روش های مناسب بهداشتی جزو الزامات است.

استفاده از تهویه مناسب

استفاده از سیستم تهویه مناسب از دیگر نکات مهمی است که لازم است در محیط رستوران به آن توجه شود. حتما می دانید که آشپزخانه بدون تهویه استاندارد خیلی سریع گرم می شود و تقریبا غیر قابل تحمل می گردد. تحمل کردن چنین شرایطی برای افرادی که در این محیط در حال فعالیت هستند خیلی سخت و تقریبا غیر ممکن است. از طرف دیگر نبود تهویه مناسب می تواند باعث شود تا بیماری های مسری خیلی سریع منتقل شوند. لذا لازم و ضروری است تا با کارگذاری یک سیستم تهویه مناسب، ایمنی رستوران را تا حد زیادی بالا برده و همچنین فضا را مطبوع تر نمایید. گفتنی است که وجود یک سیستم تهویه مناسب همچنین می تواند مانع از انتشار بو در سالن شده و فضای دلنشین تری را برای مشتریان نیز فراهم آورد.

نکات ضروری ایمنی رستوران

مهمترین نکات در رابطه با ایمنی رستوران ها

  • بهداشت و ایمنی رستوران باید جدی گرفته شود. سهل انگاری در رابطه با این مهم خطرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد آورد.
  • کارفرما یا صاحب رستوران باید بداند که آشپزخانه‌ی رستوران یک محیط بالقوه پر از خطر است. این خطرات می تواند حتی جان پرسنل را نیز تهدید کند. از اینرو اندیشیدن به تمهیدات از مهمترین اقدامات است.
  • شعله های گاز در محیط رستوران ضریب خطرات را چند برابر می کند از این رو رعایت احتیاط در زمان استفاده از این شعله ها جزو الزامات است.
  • بعضی از مواد شوینده بسیار پر خطر و آسیب زا می باشند. لازم است تا پرسنل نسبت به این موضوع واقف بوده و در زمان کار پوشش مناسب داشته باشند.
  • شما با بکارگیری این توصیات می توانید ایمنی رستوران و همچنین سلامت کارکنانتان را تضمین نمایید.

نکات بهداشتی رستوران

نتیجه گیری

آشپزخانه قلب تپنده‌ی یک رستوران است از اینرو لازم است تا با بکار بردن بعضی از تمهیدات جوانب احتیاط را رعایت نموده و این محیط را ایمن نمایید. ایمنی رستوران شامل فعالیت هایی است که الزامی است تا کارفرما آنها را با کارکنان خودش در میان بگذارد. در واقع هرچه ایمنی رستوران شما بالاتر باشد کیفیت کارتان نیز بیشتر خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

h-caferes

همین حالا برای خرید نرم افزار رستوران و کافی شاپ از ما مشاوره بگیرید

ما در شبکه های اجتماعی دنبال کنید