منوی دیجیتال این روزها در اکثر رستورانها و کافهها دیده میشود. این منوها فوق العاده کاربردی شدهاند و به یکی از نیازهای ضروری هر رستورانی تبدیل شده است. منوهای دیجیتال هم به بالا رفتن بهداشت کمک کردهاند و هم سرعت گارسونها را افزایش دادهاند.
شاید خاطرهای از یک منوی چاپی داشته باشید که بخاطر کثیفی یا ناخوانا بودنش باهاش به مشکل خوردید. احتمالا کلافه شدهاید و انتخاب راحتی نداشتهاید.
احتمالا همهی ما این تجربه را داشتهایم، زیرا تحقیقات نشان داده است که 86% مشتریها با منوهای قدیمی مشکل دارند.
یکی از مشکلات منوهای چاپی این است که زود کهنه میشوند. در نتیجه تصویر ذهنی خوبی از رستوران در مخاطب ایجاد نخواهد شد. در مقابل منوهای دیجیتال، تجربهای آسان و لذت بخشتر برای مشتری ایجاد خواهد کرد.
اگر تصمیم بر این دارید که منوهای دیجیتال را جایگزین منوهای چاپی کنید، ماپرا در کنار شماست و برای راحتی شما نسخه آزمایشی 15 روزه دارد. شما در این نسخه میتوانید منو دیجیتال را رایگان امتحان کنید.
جمع بندی نکات مهم:
- ۸۶٪ مشتریها با منوهای چاپی قدیمی مشکل دارند.
- منو دیجیتال باعث افزایش روند سفارشگیری میشود.
- منوهای چاپی کهنه باعث خراب شدن تصویر برند خواهد شد.
- طراحی ساده منوهای دیجیتال تصمیمگیری و انتخاب را راحتتر میکند.
تفاوتهای کلیدی بین منوی دیجیتال و چاپی
نباید انتخاب غذا برای مشتری گیجکننده باشد، بلکه باید بتواند ساده سفارش خود را بدهد. امروزه با آمدن روشهای مدرن شیوهی تعامل مشتری با منو متحول شده است. البته که روشهای سنتی از این رقابت عقب ماندهاند.
در ادامه مقاله تفاوتها را بررسی خواهیم کرد. با ماپرا همراه باشید.
تعامل و درگیر کردن مشتری با منوی دیجیتال
همانطور که میدانیم منوهای دیجیتال قابلیت زوم، ترجمه و ویدیو را دارند. اما منوهای چاپی قابلیت زوم یا ویدیو را ندارند و مشتری نمیتواند ظاهر غذاها و جزئیات هر آیتم را قبل از سفارش خود ببیند.
در منو دیجیتال کافیه مشتری QR کد روی میز را با گوشی خود اسکن کند تا همچی از عکس غذاها گرفته تا مواد تشکیل دهنده ظاهر شود.
سرعت و انعطافپذیری در بهروزرسانی
اگر رستوران یا کافه دار باشید قطعا میدونید که چاپ و باز طراحی منوی چاپی چه پروسه هزینهبر و زمانبری هستش!
اما با دیجیتالی کردن منوها شما میتوانید در عرض چند ثانیه تغییراتی که لازمه روی تمام شعب اعمال کنید.
بهداشت و پایداری محیط زیستی
جالبه بدونید که طبق تحقیقات منوهای کاغذی حتی از صندلی توالت هم کثیفتر هستند. متاسفانه این منوها منبع آلودگی هستند، اما در مقابل منوهای دیجیتال چون کاغذ را حذف میکنند و تماس فیزیکی با منو حذف میشود، بسیار بهداشتیتر است.
علاوه بر این به محیط زیست نیز کمک خواهد شد. به عنوان مثال یک رستوران با ۱۰ شعبه میتواند سالانه ۳.۲ تن مصرف کاغذ را کاهش دهد.
مطالعه بیشتر: ده قدم طلایی برای طراحی منوی رستوران که مشتریان شما را جذب میکند
چرا رستورانها به منوی دیجیتال روی آوردند؟
به عنوان مدیر یک رستوران برقرار کردن تعادل بین رضایت مشتری و هزینهها از اهمیت زیادی برخوردار است. در همین راستا منو دیجیتال در رسیدن به هر دو این خواستهها به شما کمک خواهد کرد. هم تجربه مشتری در تعامل با برند شما بهتر خواهد شد و هم هزینهها مدیریت خواهد شد.
بهرهوری هزینه و بازگشت سرمایه
منوهای چاپی، سالانه هزینه زیادی برای رستورانها دارند. در این خصوص Urban Café یک مثال ملموس است که با دیجیتالی کردن منوی خود، در طی چند ماه 40% صرفه جویی کرد.
تجربه بهتر برای مشتری با استفاده از منوی دیجیتال
با توجه به سابقه و صحبت مدیریت رستوران Fusion Bistro، مشتریها وقتی غذاها را تصویری میبینند 30% سریعتر تصمیم گیری میکنند. این رستوران با استفاده از منوی دیجیتال و گذاشتن عکسهای با کیفیت از غذاها، توانست فروش خود را 22% افزایش دهد.
بهروزرسانی زنده و قیمتگذاری پویا
با منوی دیجیتال همه چیز خیلی سریع به روز میشود. به عنوان مثال اگر بخواهید قیمتها را برای مناسبتی خاص عوض کنید، بدون نیاز به چاپ مجدد خیلی سریع با منوی دیجیتال همه چیز به روزرسانی خواهد شد.
چطور یک منوی دیجیتال مؤثر طراحی کنیم؟
تا اینجای کار متوجه نقش منوی دیجیتال شدیم. اما ظاهر منو نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. یکسری نکات را در ادامه آوردهایم که به شما در طراحی منو دیجیتال کمک خواهد کرد.
مهمتر از همه نحوه چیدمان منو است. باید جوریی عکس غذاها و اطلاعات آنها را بچینید که با حرکت چشم انسان هماهنگ باشه. مثل چیدمان F شکل.
دسته بندی غذاها. غذاها را حتما دسته بندی کنید! باید غذای اصلی، پیش غذا و دسر از هم جدا باشند. این کار باعث سرعت بخشیدن به تصمیم گیری مشتری میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که هر بخش بیشتر از 7 مورد نداشته باشد. چون اگر از این تعداد بیشتر باشد باعث سردرگمی مشتری خواهد شد.
کیفیت عکسها خیلی مهم است. عکسهای با وضوح بالا اشتهای مشتری را تحریک میکند.
استفاده از آیکونها. برای گزینههای رژیمی مثل گیاهی یا بدون گلوتن از آیکونهای کوچکی کنار آن استفاده کنید. این کار هم باعث شفافتر شدن منو میشود و هم حرفهای تر به نظر خواهد رسید.
اشتباهات رایج طراحی منوی دیجیتال که باید پرهیز شوند
در طراحی منو دیجیتال از اشتباهات زیر بپرهیزید.
- طراحی خود را به هیچ وجه شلوغ نکنید. 30% فضای خالی اجازه میدهد تا طرح نفس بکشد.
- سرعت بارگذاری منو از اهمیت زیادی برخوردار است. سعی کنید این زمان بیشتر از 2 ثانیه طول نکشد.
- از یک فونت ساده استفاده کنید. زیرا فونتهای ساده خواناتر و حرفهای تر هستند.
- از کلماتی که توصیف دقیقی از غذا ندارند بپرهیزید. مثلا بجای استفاده از “ویژه سرآشپز”، از ماهی سالمون با سیر و کره استفاده کنید.
نتیجهگیری: آینده منوها، دیجیتال است
با توجه به نکاتی که در این مقاله به آن اشاره کردیم آینده منوها دیجیتال است. همچنین روز به روز نحوه انتخاب غذا توسط مشتری در حال تغییر است. به عنوان مثال 73% افراد در حال حاضر ترجیح میدهند با نمایشگرهای تعاملی کار کنند.
منوی دیجیتال نه تنها برای راحتی مشتری است که در کنار آن مصرف کاغذ را نیز کاهش میدهد. یک رستوران با حذف منوی چاپی، سالانه 12 درخت را نجات میدهد.
اگر آمادهاید تا تغییر را شروع کنید، همین الان ثبتنام کنید و 15 روز رایگان منوی دیجیتال را امتحان کنید.
مطالعه بیشتر: ۵ ابزار رایگان برای ساخت منوی دیجیتال